David Wilkersons profetia till Sverige

David Wilkersons tal till Sverige

När David Wilkerson besökte Stockholm 2004 fick han ett tilltal från Gud – ett dramatiskt budskap att leverera till Sverige.Du kan läsa delar av talet här, men även höra röster från fyra personer som rör sig bland kristna i Sverige. De ser en stor förändring i landet sedan 2004.Och de vill inspirera fler att våga leva ett liv där profetiska budskap, helanden och bönesvar tillhör vardagen. Detta är sista delen om Wilkersons profetior.

Jag fick ett uppseendeväckande budskap från Gud när jag satt på hotellrummet för att förbereda mig inför det här mötet.

Gud sa: ’Jag ligger i strid med den evangeliska kyrkan i Sverige …’ Gud sa till mig att ’om du vågar framföra budskapet så kommer det att spridas över hela Skandinavien och en stor mängd människor kommer att lyssna uppmärksamt …’

Gud säger till Sveriges kristna: ’Jag kan inte göra allt jag vill med er, eftersom vi är i otakt med varandra. Det beror inte på att ni har fallit i avfällighet eller ondska. Problemet ligger på en annan nivå: Sveriges kristna har gripits av apati och håglöshet …’

Jag kan uppleva hur de evangeliska kyrkorna i Sverige försöker gå till rätta med andra kristna i ert land. De anklagas för att sakna Guds kraft. Men det är inte rätt att göra så. Även de evangeliska kyrkorna har förlorat sin kraft på grund av håglöshet och passivitet.

Ni har blivit för toleranta mot samhället och olika företeelser i ert land. Jag besökte Sverige på 1970-talet. Då såg det ut som om Gud försökte resa upp en ung, ny generation som profeter och evangelister.

Men vart har denna generation tagit vägen? De borde i dag vara fullt sysselsatta med att vinna människor, men de har dragits in i välstånd och karriär – allt detta har gjort att de tappat gnistan.

De var inte beredda att göra försakelser. I stället satsade man mest på att köpa prylar och sitta framför teven. I stället för att vara profeter så har ni blivit sprattlande marionetter som inte oroar någon!

I dag lägger vi kristna många timmar i veckan på teve och teater, men hur mycket tid lägger vi på bön och arbete för människors frälsning? Vi vill inte bli störda och alltför berörda när vi kommer till kyrkan i dag.

Jag har sett brinnande kristna som förr satsade allt på att nå ut med budskapet. De grät för sina barns frälsning. Men i dag sitter de framför teven och skrattar åt den underhållning som bjuds. Gud har gett församlingarna i Sverige en skörd att samla in. Men tyvärr innebär håglösheten bland de kristna att jobbet inte blir gjort …

Välstånd är ett problem för oss. Elden försvinner så lätt när vi får det bra materiellt. Receptet mot apati heter nöd för människors räddning!

I USA fick vi en kraftfull varning den 11 september 2001. Det blev en milstolpe, men ändå verkar det som om varningen inte tog skruv. Vårt lands högmod har lett till att vi nu planerar ett ännu högre bygge än det raserade World Trade Center i New York!

Sveriges kristna behöver sitt eget ’11 september’: nu måste unga män och kvinnor resa sig upp och säga ifrån: ’Nu räcker det – det måste bli en förändring …’ ’Kyrkorna i Sverige är inte utraderade, men om håglösheten fortsätter att grassera hamnar församlingarna till slut på ruinens brant: Vakna upp och ta kontroll över de onda makterna. Gud har något nytt i beredskap för Sverige, ja för hela Skandinavien!

Utlys bön och fasta så att det här budskapet blir början på en förändring. När fastade du senast för ditt land, din församling, ditt äktenskap, dina barn?

Låt inte det här budskapet till dig och de kristna i Sverige upplösas i ingenting.

Sätt igång förändringsprocessen NU!

David Wilkerson, grundade Times Square Church i New York, samt skrev flera profetiska böcker, som ”Synen” (Marcus förlag) samt ”Korset och stiletten”. Han blev 79 år.

http://www.dagen.se/livsstil/david-wilkersons-tal-till-sverige-1.118295