Vem älskar inte att hata Israel?

Nedanstående är ett utdrag från en mycket intressant artikel från Kristers blogg — gluefox

Jerusalem Post presenterade för en månad sedan en oroväckande intervjuundersökning gjord bland palestinier på Västbanken och Gaza. Undersökningen omfattar intervjuer med 1010 palestinier och är gjord av ”Palestinian Center for Public Opinion” med sponsring av något som kallas ”the Israel Project” (en icke kommersiell organisation som informerar journalister och politiker om Mellanöstern). Felmarginalen i resultaten är beräknad till 3,1%, så de siffror som ges i undersökningen torde – trots att det handlar om stickprov – vara representativa för vad palestinierna på Västbanken och Gaza rent allmänt anser.

Låt oss titta på några av resultaten:

73% av de intervjuade palestinierna på Västbanken och Gaza instämmer med den hadith som ofta citeras av Hamas, och som säger att det är nödvändigt att döda judar varhelst de gömmer sig bakom stenar och träd (vilket är ett poetiskt uttryck för nödvändigheten att döda alla judar på jorden). Siffran visar att verklig fred mellan judar och palestinier ligger decennier, ja kanske sekler, bort (islam måste falla, i varje fall som politisk faktor, innan verklig fred är möjlig).

De intervjuade tillfrågades vad de ansåg om president Obamas uttalande att det bör bli två stater; Palestina som hemland för palestinierna och Israel som hemland för det judiska folket. 34% sade att de accepterade detta medan 61 procent förkastade Obamas uttalande. Det är således bara 1/3 av palestinierna som accepterar en tvåstatslösning (enligt svenska media är en tvåstatslösning det enda som palestinierna begär och i stort sett alla palestinier tycker så – att det ännu inte blivit två stater beror således helt och hållet på det onda landet Israel, om vi nu får tro media).

66% av de tillfrågade ansåg att palestiniernas verkliga mål borde vara att börja med en tvåstatslösning men att man sedan skall gå vidare mot en palestinsk stat som omfattar hela området, dvs som också omfattar dagens Israel (de judar som inte mördas kommer således att få bo i Storpalestina på nåder och som en förtryckt grupp). Det här visar ju precis hur ondskan fungerar. Den tar en sak i taget, ungefär som Hitler gjorde innan Andra Världskriget bröt ut. Och den nöjer sig inte förrän den fått allt.

När det gäller Jerusalems status så ansåg 92% att staden skall vara Palestinas huvudstad (enbart). 1% tyckte att Jerusalem skall vara Israels huvudstad, 3% ansåg att Jerusalem skall vara både Israels och Palestinas huvudstad och 4% menade att staden skall vara en neutral, internationell stad (detta var FN:s ursprungliga avsikt när staten Israel bildades 1948). 92% anser alltså att judarna inte har någon som helst rätt till Jerusalem, vilket är fullständigt absurt och visar på det omöjliga att få fred inom överskådlig tid. Det visar också hur islam fungerar. Kompromisser finns inte för islam. Går man med på en kompromiss är det bara för att man skall få tid att växa sig starkare och sedan ta allt. Någon som helst respekt för motpartens rättigheter och synpunkter finns inte.

Enligt undersökningen så förnekar 72% av palestinierna att judarna har någon som helst anknytning till Jerusalem, vilket innebär att de förnekar tusentals år av judisk historia i Jerusalem och Israel……………….

………………………………………………………………………………………………………………………..

För att återvända till undersökningen så stöder 62% av palestinierna på Västbanken och Gaza kidnappandet av israeliska soldater och att hålla dem som gisslan och 53% tycker det är bra att barnen i de palestinska skolorna får lära sig hatsånger riktade mot judar.

80% håller med Hamas om att man behöver trupper från islamvärlden för att besegra Israel (och det stämmer nog i dubbel bemärkelse).

Märkligt nog var det bara 45% som ansåg att den enda lösningen på palestiniernas problem var jihad.

Mer positivt var att endast 22% ansåg att man skall skjuta raketer mot israeliska städer och dess medborgare och att 2/3 föredrar diplomatiska förhandlingar framför våld.

På frågan vad de ansåg borde vara den palestinske presidenten Abbas viktigaste uppgift, svarade 83% ”ordna jobb”. Endast 4% svarade ”Att få FN att erkänna en palestinsk stat” och bara 2% ansåg att Abbas skulle prioritera fredssamtal med Israel (vilket verkar rätt motsägelsefullt med tanke på att 2/3 föredrar diplomatiska förhandlingar – men jag antar att palestinierna med ”diplomatiska förhandlingar” menar förhandlingar där Israel inte ens får deltaga och där Världssamfundet sedan beordrar Israel att underkasta sig palestiniernas vilja).

 

Läs hela artikeln i nedanstående länk

http://gluefox.blogspot.se/2011/08/vem-alskar-inte-att-hata-israel.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s