Vad media håller tyst om

Detta är sådant man inte får läsa i de svenska medier.

Palestina media watch:
http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=10346

Abbas hedrar terrorledare Abu Jihad med ”Star of Honor:   ”Han var en förebild av en riktig kämpe och hängiven ledare ”
Abu Jihad var ansvarig för mordet på 125 israeler.
Tänk om Israel skulle hedra en Israelisk soldat som har dödat 125 civila palestinier.
Skulle det också gått den svenska medierna förbi?

SodaStream bygger broar mellan israeler och palestinier
Till förespråkarna för bojkott av Israeliska varor kan knappast ha förstått att Israel består till stora dela av arabisk befolkning, där många är palestinier. Bojkott av Israeliska varor slår många gånger hårt mot den arabiska/palestinska befolkningen som många gånger tjänar mer än 4-5 gånger mer än sina palestinska bekanta på palestinska arbetsplatser.

Det uppstår en del frågor till dig som vill bojkotta ex. SodaStream:
Om fabriken stängs kommer du som bojkottare då att hjälpa ekonomiskt de ca 5 000 palestinier som är beroende av inkomsterna från de ca 500 palestinska arbetarna i fabriken?
Vill du vara en del i splittringen mellan judar, araber, palestinska araber, ryssar, etiopier m.m.?
Vad säger du till de palestinier som nyss har fått råd att köpa ett hus från sina inkomster från SodaStream, och måste sälja huset p.g.a. din bojkott?

Här är de riktiga nyheterna från Gaza och Israel…(Skrivit den 19 Nov 2012 av Yvette Espersen)

MELLANÖSTERN Har du sett några av följande informationer om kriget mellan Gaza och Israel, som av en eller annan oförklarlig anledning, inte dök upp i dagens internationella massmedia?
Visste du att Israel – utan motstycke i något annat krigförande land – fortsätter att till Gaza leverera mat, bränsle och medicin av humanitära skäl – varje dag? Ja, det stämmer. Endast i förrgår (18 november) skickade Israel 64 lastbilar med mat och 16 lastbilar med medicin till Gaza, medan 26 patienter överfördes till israeliska sjukhus.

Detta händer varje dag – även när raketerna faller.

Över 100 000 palestinier får sjukvård i israeliska sjukhus varje år, och riktigt många palestinier är läkare utbildade i Israel.
(Källa: Israels Defense Forces – http://www.idf.il/1283-17661-en/Dover.aspx)

Har du läst eller hört att Israels försvar innan de inleder en attack sänder radiomeddelanden via Hamas radiostationer, skickar SMS och automatiska telefonmeddelanden och kastar ut flygblad till folket i Gaza för att varna invånarna att hålla sig borta från avfyringsramper och ammunitionslager för sin egen säkerhet?
(Källa: Israels Defense Forces – http://www.idf.il/1283-17615-EN/Dover.aspx -och- http://www.idf.il/1283-17660-en/Dover.aspx -och- http://www.idf.il/1283-17597-en/Dover.aspx )

Visste du att sedan början av Israels Operation Pillar of Defence, som startade mot Hamas raketattacker i onsdags, har man genomfört mer än 1.000 israeliska flyganfall? I skrivande stund är antalet palestinska dödsfall ca. 60.
Detta är ett fantastiskt litet antal förluster när man beaktar det stora antalet flyganfall. Detta visar klart och tydligt att israelerna inte bara gör allt de kan för att undvika civila offer, utan också att de uppnår en betydande grad av precision vilket ingen annan armé kan uppnå.

Varje civil förlust är naturligtvis fruktansvärt, och när barn dör, är det alltid tragiskt. Men fundera på detta: det mycket låga antalet israeliska förluster till följd av de tusentals raketer som regnade ner från Gaza till stor del beror på det faktum att Israel har försett sina invånare med bunkrar som sparar deras liv. I Gaza däremot utsätter Hamas ledarskap medvetet sina medborgare för attacker genom att upprätta avfyringsramper och raketarsenaler mitt ibland dem för att maximera antalet döda civila, män, kvinnor och barn. Det finns heller inga tvivel om att ett stort antal Gazabor kan ha dödats av sina egna raketer.
Israels utmärkta försvarssystem rapporterar att inte mindre än 98 av de 703 raketer som avfyras mot Israel mellan förra onsdagen och i lördags slog ned i Gaza och drabbade den palestinska civilbefolkningen. Så frågan är – hur många av de cirka 60 döda palestinierna dödades av sina egna raketer?
(Källa: Ministry of Foreign Affairshttp://www.mfa.gov.il/MFA/About%20the%20Ministry/MFA%20Spokesman/2012/Strikes_Gaza_media_centers_18-Nov-2012.htm)

Har du läst om detta fall? Du kanske har sett en bild på Internet eller på Facebook. På fredagen använde ett antal medier, inklusive BBC och CNN, framstående bilder av den egyptiska premiärministern Histram Kanil, där han gråter över ett dött barn vid namn Mahmoud Sadallah i famnen. Barnet hade enligt Hamas dödats i ett israeliskt flyganfall. Hur vet vi att detta är sant? Hamas hävdar att barnet dödades i fredagsmorse – men fredagsmorgon hade israelerna faktiskt avslutat sin attack för samtal om vapenvila i Gaza med Egypten.
Försvaret meddelar å andra sidan att en Hamasmissil som avfyrades mot Israel hade slagit ned i Gaza på fredagsmorgonen. Nu säger experter från den palestinska centret för mänskliga rättigheter, som besökte området på lördag att explosionen som dödade Mahmoud Sadallah faktiskt kom från en palestinsk raket.
(Källa: Honest Reporting: http://honestreporting.com/top-5-media-fails-the-media-war-hall-of-shame/2)

Hur många ursäkter tror du de traditionella medierna har framfört för denna extremt missvisande berättelse, och det stora antalet ”Pallywood”-filmer och bilder som inrättats och svalts varje dag av hungriga journalister som väntar på en ”bra bild – också våra egna nyhetsmedier?”
Medan vi med sorg ser ökningen av dödssiffran i Gaza, är det värt att komma ihåg citatet från en av Gazas parlamentsmedlemmar, Fathi Mohammed, som skröt med att de använde Gazaborna som mänskliga sköldar:

”För det palestinska folket har döden blivit en industri, som kvinnor lärt sig att behärska, och samma sak med alla som bor i detta land. De gamla är med, och det gör det mujahideen och barnen. Detta är grunden till att de skapat den mänskliga skölden av kvinnor, barn, äldre och mujahedin, i syfte att utmana den sionistiska bombningsmaskinen. Det är som om de säger till fienden att vi vill döden, som ni önskar livet ”.
(Källa: MEMRI TV – https://www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y&feature=player_embedded)

Visste du att Hamas nu också använder sig av journalister som mänskliga sköldar? Minst 22 utländska journalister har förbjudits att lämna Gaza. Enligt Israels utrikesministerium finns bland de tillfångatagna journalisterna nio italienare, en kanadensare, en sydkorean, en fransman och sex japaner. Dessutom har två medlemmar av den turkiska Röda halvmånen nekats utresa från Gaza.
http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/MFA+Spokesman/2012/Hamas_detains_foreign_journalists_Gaza_Strip_17-Nov-2012.htm)

Visste du att Hamas också ljuger? Hamas hävdade i fredags att Israels Ben Gurion-flygplatsen har stängts och att det lyckats för Hamas att skjuta ned ett israeliskt F16 flygplan över Tel Aviv, som nu utan ström. När kommer media att börja förstå att allt Hamas säger inte är sant?

(Källa: Palestinian Media Watch – http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=7998)

Visste du att Hamas har släppt en ny film på YouTube, där man hotar med hjälp av självmordsbombningar både israeliska civila i bussar och kaféer samt israeliska soldater i markattack på Gaza? Det är ingen tvekan om vad som väntar IDF om de initierar en markattack.
(Källa: Palestinian Media Watch – http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=7996)

Har du sett BBC-reportern Jon Donnison som avslöjats med att publicera bilder från Syrien och hävdat att de är bilder från Gaza? ”BBC Watch” har en hel del information om vilseledande information från BBC i förhållande till Israel vilket är mycket oroande.
I Danmark till exempel använder man okritiskt Fathi El-Abed som expert på DR, TV2 News, TV2, Radio P1 och Radio 24syv trots att han prisat en man på sin Facebook-sida som hyllar Hitler.
(Källa: Honest Reporting – http://honestreporting.com/top-5-media-fails-the-media-war-hall-of-shame/)

Visste du att BBC:s Any Questions’ produktionsteam via journalisten Stephen Bedford valde följande som inledande tittarfråga i sitt diskussionsprogram om Gazakriget:
”Trots det stora stödet och hjälpen från utlandet har Israel spektakulärt misslyckats i att komma bra överens med sina grannar. Förtjänar Israel en framtid?”
(Källa: BBC Watchhttp://bbcwatch.org/2012/11/18/bbcs-any-questions-has-been-at-it-again/)

Hur kan BBC ens ställa en sådan fråga? Israel som har upplevt existentiella attacker från den arabiska och muslimska världen i alla sex årtionden man existerat och har varit under intensiva raketattacker, missilangrepp och angrepp av självmordsbombare i mer än ett decennium ifrågasätts om det förtjänar att existera.

Tror du att något annat land i världen skulle hålla med mat- och medicintransporter för människor som skjuter tusentals raketer mot dess folk, och hotar med att förvandla sig själva till mänskliga bomber för att döda soldater och civila

KÄLLA Den korte avis ”Her er de rigtige nyheder fra Gaza og Israel” av Yvette Espersen

Svensk översättning MXp/DSr

Raketbeskjutning från Gaza
Hur många gånger har du hört att Hamas har beskjutit Israel med 2256 raketer bara under 11 månader i år. Alla dessa raketer har haft civila som må. Det innebär att det skjuts 6,7 raketer in mot Israel/dygn eller 1 raket var tredje timme, dag efter dag, månad efter månad, år efter år. Israeliska barn har ca 20 sekunder på sig efter det att larmet har gått, att sätta sig i säkerhet i ett skyddsrum.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_rocket_attacks_on_Israel,_2012
Post-traumatisk stress (PTSD) bland Israeliska barn
Israeliska barn och ungdomar är mycket plågade av beskjutningen från Gazaremsan. Nu stängs skolor på nytt, och en studie i Sderot visade redan 2008 att upp till 94 procent av barnen där uppvisade symptom på post-traumatisk stress. Sedan dess har ytterligare 3.000 raketer och granater avfyrats mot dem”.
http://www.haaretz.com/news/study-most-sderot-kids-exhibit-post-traumatic-stress-symptoms-1.237438

Araber/Palestinier i Knesset
Både Judar och Araber (palestinier) och andra etniciteter som har rösträtt i Israel, har rätt att bilda parti och ställa upp till valet i Knesset.

Den Palestinska myndighetens obekväma sanning

Khaled Abu Toameh räknar i en artikel upp nyheter som inte de palestinska myndigheterna är intresserade av att kommer ut och som inte heller rapporteras.
Läs artikeln här:
The Palestinian Authority’s Inconvenient Truths

Några plock:

– Över 100 ledande Fatah och PLO medlemmar har israeliska VIP-kort som ger dem fördelar som inga andra palestinier har

– Av de omkring 600 kristna som kom från Gaza till västbanken under de senaste två veckorna för att fira jul har tiotals ansökt om att få flytta till Israel eftersom de inte längre känner sig bekväma att bo i områden som Hamas eller den palestinska myndigheten styr.

– Dussintals kristna familjer från östra Jerusalem har flyttat till judiska områden i staden eftersom det inte längre känns bekvämt att bo bland muslimer.

– De palestinska myndigheternas säkerhetsstyrkor på västbanken fortsätter att arrestera politiska motståndare, journalister och bloggare som vågar kritisera de palestinska ledarna.

– Tiotusentals anställda av de palestinska myndigheterna i Gaza får lön för att stanna hemma och inte arbeta. Detta förfarande har varit i kraft sedan Hamas tog makten i Gaza 2007. De palestinska myndigheterna som huvudsakligen finansieras av amerikanska och europeiska skattebetalare spenderar omkring 120 miljoner dollar i Gaza varje månad.

– Trots uppmaningar till ekonomisk bojkott av Israel har 40.000 palestinier fått arbetstillstånd i Israel och ytterligare15.000 arbetar i de judiska bosättningarna.

http://israelnyheter.blogspot.se/2013/01/sanningar-om-pa-enligt-khaled-abu-taomeh.html#links

http://www.gatestoneinstitute.org/3526/palestinian-authority-inconvenient-truths

Israel godkänner ytterligare 5 000 palestinska arbetstillstånd
Ett beslut har tagits att ge ytterligare 5 000 palestinier möjligheten att kunna arbeta i Israel, utöver de ca 35 000 palestinier som redan arbetar i Israel 2013.

Det positiva beslutet ska ställas mot att den palestinska myndigheten utför ekonomisk krigsföring mot Israel då man uppmanar till bojkott av varor från bosättningar samt att palestinierna läcker till media vad som sker under de pågående fredsförhandlingarna.

Dock blir palestinierna de stora förlorarna om bosättningar bojkottas då palestinier arbetar i dem själva.
http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Israel-approves-5000-more-Palestinian-work-permits-325562

Palestinska arbetare betalas i genomsnitt fyra gånger högre hos judiska arbetsgivare än hos palestinska arbetsgivare
Den bifogade videon tar bl.a. upp att palestinska arbetare betalas i genomsnitt fyra gånger mer hos judiska arbetsgivare på Västbanken än bland palestinierna själva.

1000-tals palestinska familjer är helt beroende av anställningar på judiska bosättningar. Vem kommer att stå deras försörjning om deras anställning upphör p.g.a. bojkott av produkter från bosättningar ?

Bojkott av Israel drabbar även palestinierna
Ca 65 000 palestinier arbetar i Israel eller på någon av bosättningarna. Utöver detta lägger israeliska företag ut uppdrag till palestinska företag. T.ex. ca 30% av de palestinska teknologiska företagen samarbetar med israeliska företag. Bojkotter mot Israel drabbar inte enbart Israel utan även palestinierna blir lidande av bojkotter som inte heller hjälper fredsprocessen att avancera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s