Antisemitism

Vad är antisemitism?

Ordet semit kommer från en av Noahs söner, Sem.
Sem blev stamfar till det Semitiska folket.  Judiska folket är en del av det semitiska folket.

Antisemitism är religiös förföljelse och hatbrott mot judar, diskriminering av judar, fientlighet mot judar och fördomar gentemot judar.

Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter definierar antisemitism som följer:

Antisemitism är en viss uppfattning om judar, som kan uttryckas som hat mot judar. Retoriska och fysiska uttryck för antisemitism riktas mot judar eller icke-judar och/eller deras egendom, mot judiska gruppers institutioner samt religiösa byggnader och platser
http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

Antisemitism betyder fördomar och fientlighet mot judar därför att de är judar. Det handlar dels om stereotypa föreställningar och myter, dels om en negativ inställning till judar som grupp. Antisemitism kan ta sig olika uttryck och variera i styrka. Den kan uppträda som allt ifrån ganska milda fördomar till ett ursinnigt hat. Den kan framträda som attityder och tankemönster men också som teologi och ideologi. Den kan yttra sig som verbala påståenden, social och legal diskriminering och våld. Som historien visar kan antisemitism även utmynna i fördrivning och folkmord.
http://skma.se/antisemitism/

Många minns Aftonbladets artikel augusti 2009, där Donald Boströms på Aftonbladets kultursida skrev en artikel ”Våra söner plundras på sina organ”.

I artikeln beskrev det hur Israel fångade in och dödade palestinier i syfte att stjäla deras organ och det insinuerades att verksamheten bedrevs i maskopi med rabbiner i USA. För att få acceptans för en lögn måste man blanda lögnen noga med sanningar, halvsanningar och rena lögner.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Aftonbladet%E2%80%93Israel-kontroversen

För att rättfärdiga Donald Boströms artikel, så fortsätter Aftonbladet med att sprida antisemitiska lögner.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article15780859.ab

Hur var det med sanningen?

”Sanningen handlar om hur en grupp rättsläkare under chefspatologen Yehuda Hiss under ett stort antal år tagit organ och vävnader från avlidna utan medgivande från anhöriga. Kroppsdelarna kom från döda israeler, palestinier, turister och gästarbetare, och förmedlades till transplantationer och forskning.”
http://www.dn.se/ledare/kolumner/fordomar-i-repris

http://skma.se/2012/12/logner-fran-borjan-till-slut/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=5360170

Antisemitism är när man gör om enskilda personers handlingar till nationella handlingar, där staten är ansvarig och pådrivande i plundringen av palestinska kroppsdelar. Man utelämnar dessutom att kroppsdelar även togs från döda Israeler, turister och gästarbetare, för att ge större tyngd åt sin artikel och Israels/Judarnas demonisering.

Den som kan lite historia vet att under medeltiden hetsades folket till att fördriva judarna som man påstod döda kristna barn och dricka deras blod. Vissa av dagens reportrar och medeltidens Jude demonisering har många likheter dessutom verkar dagens artiklar bara vara en mycket nära omskrivning av gårdagens ”döda kristna barn och dricka deras blod” förtal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s