Svenska Kyrkan är förvirrad som aldrig förr – För Guds skull ta avstånd från Sharia lag – för fram den gyllene regeln som inte finns i Koranen!

Sharia i Svenska Kyrkan

“Det är en irrationell fobi att vara rädd för islam”, förklarade domkyrkokommunister Ulf Lindgren. Foto: Jan Sjunnesson.

KRISTEN KULTURMASOCHISM Avpixlat har i en tidigare artikel berättat om hur domkyrkan i Stockholm nu börjat anordna kurser i koranstudier i syfte att bota svenskarnas “irrationella” oro för islam. Avpixlats utsände var på plats och rapporterar från ett kurstillfälle.

Kristna och muslimer tror på samma Gud” förklarade domkyrkokomminister Ulf Lindgren vid diskussionen efter att den muslimska läraren Shiraf Sebaie försökt försvara islams våldsamma budskap. “Vi har skilda traditioner och Gud visar olika ansikten för oss men vi har samma Gud“.

När några av åhörarna protesterade log Lindgren mot dem och sa att de inte skulle vara rädda för islam och häftiga diskussioner. “Nu är det som i Mellanöstern“, skrattade han glatt. Bland åhörarna fanns islamkritikerna Mona Walter och Bertil Malmberg som tog upp de citat uR Koranen och andra för muslimerna heliga skrifter där våld mot icke-muslimer rättfärdigas.

– Ja det stämmer att dessa suror finns i Koranen men de kom till i en särskild situation när Muhammeds klan attackerade honom i Mecka på 620-talet. De ville inte acceptera hans nya religion och därför måste han försvara sig, sa Shiraf Sebaie.

Enligt Sebaie är inte heller våldet mellan olika grenar av islam muslimernas fel:

– Att muslimer krigar mot varandra även idag beror på att andra länder lagt sig i de muslimska länderna. Ryssland till exempel är inblandat i Syrien och kanske ligger bakom de som strider mot Assad för att Ryssland vill ha kontroll. Men även för att vissa muslimer tolkar Koranen fel. Som ISIS.

Sebaie hävdade att de våldsamma citaten kan försvaras då de gällde Mohammeds försvar under hans tid, men inte att de kan användas idag för att attackera civila så som IS gör.

– Vi kristna har också ett våldsamt förflutet, inflikade den svenske prästen. Under 30-åriga kriget på 1600-talet stred vi svenskar under Gustav II Adolf mot katolikerna. Sedan dess har den anhängare inom den svenska kyrkan varit rädd för häxor, judar, homosexuella och nu är de rädda för muslimer.

Till den kristna tidningen Dagen gav Ulf Lindgren följande svar på frågan om varför man uppehåller sig så mycket vid islam i Stockholms domkyrkoförsamling:

– Därför att så många kristna ringer varje natt till jourhavande präst och pratar om sin rädsla för islam. Då är det vår uppgift att ta denna oro på allvar och därför bjuder vi in dess företrädare.

En teologisk dispyt om begreppet jihad uppstod mellan föreläsaren Sebaie och några pålästa islamkritiker. Enligt henne var jihad att anstränga sig; att gå till arbetet, att uppfostra sina barn, att be mot Mecka, en alltför otydlig syn enligt Pamela Geller, den amerikanska islamkritikern som annonserat över USA om just jihad som uppmaning till våld.

Efter föredraget uppstod diskussioner bland några besökare som ansåg att föreläsaren blivit för aggressivt angripen och ifrågasatt. Hon hade med sig flera andra muslimska beslöjade kvinnor som försvarade henne mot kritikerna, som de ansåg vara hatiska och illvilliga.

– Ett stort problem är att vi svenskar inte får reda på de framsteg som gjorts inom muslimska länder som Indonesien och Malaysia, menade Ulf Lindgren.

Han verkade inte känna till de som fängslats för hädelse i år i Malaysia eller att den indonesiske presidenten varnats av muslimer för att säga ”God jul”. Enligt den muslimske föredragshållaren Sebaie och den kristne prästen Lindgren finns det inget att frukta i islam. Att vara rädd för islam är irrationellt. En fobi som inte är begriplig.

Se även Svenska Kyrkans officiella uttalande angående arrangemanget.

Jan Sjunnesson

Relaterat

Domkyrkan i Stockholm öppnar portarna för koranstudier

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s