Läsartext: Blunda inte för inreseförbuden mot medborgare från Israel

Läsartext: Blunda inte för inreseförbuden mot medborgare från Israel

Barbro Posner undrar hur många som känner till alla inreseförbud mot dem med ”Israel” i passen.Bild: Alex Brandon

USA:s president Donald Trump förbjuder medborgare i muslimska länder att komma in i USA, närmare bestämt medborgare i Iran, Irak, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia och Jemen. Det är ett oerhört orättfärdigt och generaliserande beslut då det drabbar fredliga och därmed oskyldiga människor i dessa länder. Jag fördömer detta kraftigt!

Men ovan nämnda länder, förutom Somalia, har sedan decennier förbjudit israeliska medborgare, varav majoriteten är judar, inresa i sina länder.

Samma inreseförbud för israeler råder i Pakistan, Bangladesh, Algeriet, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Malaysia. Dessutom, medborgare från all världens länder med israeliska stämplar i passet är förbjudna inresa i Iran, Irak, Libanon och Libyen.

Alla ni som nu protesterar mot det orättfärdiga i Trumps beslut, är ni beredda att tillämpa samma krav på rättvisa när det gäller medborgare i den judiska staten Israel? Har inreseförbuden för israeler överhuvudtaget förts fram av politiker och media i Sverige? Känner gemene man alls till detta?

Utrikesminister Margot Wallström kallar Trumps beslut ”djupt beklagligt”, engagerar sig och står i för att mildra verkningarna av inreseförbudet.

Tänk, nu har hon världens chans, med Sverige som medlem i FN:s säkerhetsråd, att visa att Sverige är ett land som inte blundar med ena ögat och inte tillämpar dubbla måttstockar när det gäller Israel. Margot Wallström, vågar vi hoppas på rättvisa från dig?

Barbro Posner

judisk Malmöbo

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith." - "Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog." Sir Winston Churchill
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: