Kyrkklockorna tystnar i Syrien

Bild: Raad Adayleh

Folkmord i Mellanöstern. Svenska kyrkan borde tala om kristnas utsatthet.

 

Folkmord i Mellanöstern. Svenska kyrkan borde tala om kristnas utsatthet.

Kyrkklockorna tystnar

När folkvalda partiföreträdare från 28 länder pekat ur övergreppen mot kristna och yazidier som folkmord är Svenska kyrkan fortfarande tyst.

Det som terrorrörelsen Islamiska staten (IS) gör mot kristna och yazidier i Irak och Syrien är att beteckna som folkmord, anser EU-parlamentet i en resolution som nu antagits.

Besluter ökar trycket på EU och FN att agera. Om FN erkänner folkmordet aktiveras en skyldighet för världssamfundet att sätta in åtgärder för att skydda utsatta folkgrupper. Det är anledningen till att utrikesminister Margot Wallström (S) undviker att tala om övergreppen mot kristna som ett folkmord. Då skulle Sverige behöva agera.

Samtidigt som Wallström förnekar folkmord halshuggs kristna av IS. Kristna i Syrien förföljs och kyrkor förstörs och plundras. IS tvingar kristna att tvångskonvertera, men ger sig ofta på även de som lämnat kristendomen. Kristna flickor våldtas och säljs på slavmarknader. Byar töms på kristna. Dessa systematiska och omfattande övergrepp måste kallas vid dess rätta namn.

Den svenska politiker som varit tydligast i frågan är Kristdemokraternas europaparlamentariker Lars Adaktusson. Han har som initiativtagare och ansvarig för förhandlingarna mellan partigrupperna fått alla partigrupper förutom vänstergruppen GUE/NGL, dit Vänsterpartiet hör, samt den högerpopulistiska gruppen ENF att ställa sig bakom resolutionen.

Men det är fler som vägrar tala om folkmordet. Svenska kyrkan skrev för bara några dagar sedan en debattartikel i tidningen Dagen, där de genom deras internationella chef Gunilla Hallonsten, förtydligade att de inte vill beteckna det som sker som folkmord. Anledningen beror enligt Svenska kyrkan på att våldet drabbar människor oavsett religionstillhörighet. Företrädare för Svenska kyrkan förklarar att de inte vill göra skillnad på människor då det riskerar att öka konflikter, utsatthet och radikalisering.

Det finns en ängslighet i att göra skillnad på grupper. Men det är förvånande att den ängsligheten sträcker sig så långt att inte ens Svenska kyrkan vågar fullt ut ställa sig bakom de kristna som utsätts för folkmord. När folkvalda partiföreträdare från 28 länder pekat ur övergreppen mot kristna och yazidier som folkmord är Svenska kyrkan fortfarande tyst. Har rädslan för att säga fel gått så långt att inte ens Svenska kyrkan vågar tala om kristnas utsatthet?

När kyrkklockorna tystnar behövs mer än ord. Men att klassificera övergreppen som folkmord beskriver vad länderna har för arbete framför sig. Med kollektiva krafter kan mer göras både humanitärt och militärt för att förhindra IS framfart i Syrien och Irak. För övergreppen måste få ett slut.

Annonser

Om Peter

Benjamin Netanyahu: "We've seen this before. There was a master race. Now there's a master faith."
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kyrkklockorna tystnar i Syrien

 1. anonym skriver:

  Hej Detta är ett meddelande som jag skulle sänt som epost d v s min tanke är inte att det skulle publiceras.

  Detta mail sändes för några dagar sedan till några mottagare som fick mitt mail senast med rubriken budskap för prövning.

  Hej Jag har läst några inlägg på samtalsforum om vilddjurets märke den senaste tiden.

  Det verkar vara så att sanningen om vad som är detta märke har avslöjats på följande hemsida.

  Skriv på googlesökning 13 november 2012 och http://www.injesuschrististand,blogspot,com, och då kommer den text upp som den fjärde posten.

  Det står alltså den 13 november 2012 och den avslöjar både vem antikrist är och vilddjurets märke.

  Men allt ska prövas i sedvanlig ordning.

  Ytterligare en text om samma ämne finns och kommer fram om man skriver 17 oktober 2012, och i den som som beskrivs har antikrist övergått från att vara en nationell ledare till att vara en världsledare, och den stora vedermödan har då börjat och. i synen har en byggnad rasat efter en stor katastrof och antikrist håller ett tal och vädjar till allmänheten att ta emot ett rfid chip för att underlätta räddningsarbete mm.

  Observera att han har nämnda hemsida är övertygad om att uppryckandet sker strax innan, eller i början av den stora vedermödan.

  Observera den text jag skrev om i ett mail nyligen avseende den text som finns på samma hemsida, med datumet 28 januari 2016 samt efterföljande texter, i vilket slutsatsen blir att den stora vedermödan tar slut någon gång under hösten 2019 till hösten 2020.

  Observera att det gått 3 år och två månader sedan de syner som beskrivs den 12 november 2012 och den 17 oktober 2012.

  Den stora vedermödan kan börja mycket tidigare än vad många tror,

  De omfattande kidnappningar avrättningar som skett av kristna i syrien och irak kan vara ett uttryck av att vedermödan då redan börjat. Just detta är min egen reflektion.

  D v s man brukar tala om vedermöda och den stora vedermödan, och den sistnämnda som den senare halvan.

  En text efter den 28 januari 2016 på nämnda hemsida är ett återgivande av en profetia från en kvinna som själv lagt ut den i eget namn på en annan hemsida, i vilket uppgifterna från texten den 28 januari bekräftas om att det är ungefär 4 år till den stora vedermödan tar slut.

  Ungefärligen hur nära det kan vara till den stora vedermödan börjar kan man komma fram till genom att räkna tillbaka 3,5 år från slutet på den stora vedermödan som i nämnda profetior skulle vara någon gång under perioden hösten 2019 till hösten 2020.

  Gör man detta så blir det inte långt kvar tills både uppryckandet och den stora vedermödan börjar. T ex från 2020 och tillbaka 3.5 så hamnar man att uppryckandet och den stora vedermödan kan ske respektive börja redan i år.

  Det avslöjas i nämnda texter den 13 november och den 17 oktober 2012 att det rfid chip som redan finns i sjukvårdssystemet på andra sidan atlanten är vilddjurets märke.

  Min reflektion om hur man kan säga att det är märket när det inte verkar vara en yttre märkning med vilddjurets namn eller tal på huden i nämnda sjukvårdssystem, är att när den stora vedermödan börjar så kan det vara så att vilddjurets namn eller tal läggs till förutom rfid chippet.

  Det verkar som om att redan rfid chippet i sjukvårsystemet på andra sidan atlanten är märket och det kan bero på den tekniska funktionkapacitet/pontential den har.

  Jag tror att det finns nu lagar i det landet som har infört det i sjukvården som begränsar användningen av det rfid chippet. Men om antikrist kommer till makten i en världsregering så kanske det blir så att de lagarna upphör, och i så fall kanske antikrist kan använda det rfid chip som finns redan inom sjukvårssystemet i det landet. Detta sista stycke var min fundering.

  I övrigt är inte innehållet i detta mail mina funderingar utan uppenbarelser som han som har nämnda hemsida har.

  Detta strider förmodligen mot mångas egna slutsatser. Med tanke på avslöjanden som gjorts att både internet och mobiltelefoner avläses/ avlyssnas så kan det kanske vara bra att göra sådana sökningar på en biblioteksdator eller annan dator där vem som gör sökningen inte går att få reda på. Det kan också vara en överdriven försiktighet.

  Önskar inget svar.

  • Peter skriver:

   Hej
   Antikrists ande, som förnekar att Jesus är Guds son, är Islam. Antikrist själv är Islams kommande messias eller Mahdi. Vilddjurets märke är den bindel som de har runt huvudet eller armen där deras trosförklaring står. Det är bortkastad navelskådning att spekulera om något fenomen i demokratierna när vår största fiende är 40 stycken islamska diktaturer som stävar efter demokratiernas undergång, inklusive Guds utvalda folk.

 2. anonym skriver:

  Hej du kanske redan har kännedom om detta. Jag råkade hitta en sida från http://www.injesuschrististand.blogspot,com från 2012 som var en sammanställning av olika syner.med en kort presentation av innehållet.

  En av synerna handlade om de två vittnena i Jerusalem och han som har hemsidan skrev att en indisk kristen som heter Sadu Sundar Selvaraj har fått i uppdrag av Gud att köpa och iordningställa ett hus för de två vittnena i Jerusalem..

  Gick därför till Sadu Sundar Selvarajs hemsida och hittade denna text.

  Texten är från 2012 tror jag.

  Selvarajs hemsida är www,jesusministries.org

  – Sadhu Sundar Selvaraj

  The last days is the era of the prophets. A great company of prophets comprising men and women, children, youths, seniors, and ministers—collectively the Joel Prophetic Company (Joel 2:28-29)—is going to rise up from around the world. In fact, this Spirit-driven work has already begun.

  It is in the land of Israel that all end-time prophecies will culminate and soon be coming to pass. Every end-time biblical prophecy from Isaiah to Malachi centers on the Middle-East. Even the last days’ events described in the Book of Revelation zero in on the Middle East, regarded as the very cradle of world civilization.

  The Two Witnesses—the end-time prophets of Revelation 11—are about to begin their ministry on the earth, particularly in Israel, very soon (Rev 11:3-13; Zech 4:11-14).

  Beloved friends, it has pleased our Father in heaven, who counted me faithful in all the house of the Lord (cp. Num 12:7), to commit another important work into my hands—the establishing of the HOUSE OF THE PROPHETS in Jerusalem, Israel.

  I say with all humility and with the fear of the Lord that this is a special house for the Two Witnesses to use during their time of ministry in Israel. Based on the description in Revelation 11:3-13 many, including biblical scholars and prophecy teachers, believe the Two Witnesses to be the prophets Moses and Elijah. But no one knows for sure if they are really Moses and Elijah until they make their appearance, which will be very soon.

  What does the Bible tell us about the ministry of the Two Witnesses?

  REVELATION 11:3-13
  3 And I will give power to my two witnesses, and they will prophesy one thousand two hundred and sixty days, clothed in sackcloth.
  4 These are the two olive trees and the two lampstands standing before the God of the earth.
  5 And if anyone wants to harm them, fire proceeds from their mouth and devours their enemies. And if anyone wants to harm them, he must be killed in this manner.
  6 These have power to shut heaven, so that no rain falls in the days of their prophecy; and they have power over waters to turn them to blood, and to strike the earth with all plagues, as often as they desire.
  7 When they finish their testimony, the beast that ascends out of the bottomless pit will make war against them, overcome them, and kill them.
  8 And their dead bodies will lie in the street of the great city which spiritually is called Sodom and Egypt, where also our Lord was crucified.
  9 Then those from the peoples, tribes, tongues, and nations will see their dead bodies three-and-a-half days, and not allow their dead bodies to be put into graves.
  10 And those who dwell on the earth will rejoice over them, make merry, and send gifts to one another, because these two prophets tormented those who dwell on the earth.
  11 Now after the three-and-a-half days the breath of life from God entered them, and they stood on their feet, and great fear fell on those who saw them.
  12 And they heard a loud voice from heaven saying to them, ”Come up here.” And they ascended to heaven in a cloud, and their enemies saw them.
  13 In the same hour there was a great earthquake, and a tenth of the city fell. In the earthquake seven thousand people were killed, and the rest were afraid and gave glory to the God of heaven.

  These scriptures give us the following vivid description of the ministry of the Two Witnesses.

  They will be two real prophets physically alive in Israel in these last days.
  They will do their ministry chiefly in Israel. Nonetheless, their ministry will also have a profound worldwide impact (v.9).
  Their ministry will be very prophetic in nature, and they will prophesy much for 3 ½ years (v.3). They will prophesy of events relating to Christ’s kingdom and its speedy triumph.
  They will perform signs, wonders, and miracles like in the days of Moses and Elijah to prove the Messiahship of the Lord Yeshua (v.5-6).
  They will be martyred in Jerusalem by the Antichrist (v.7).
  Their dead bodies will lie unburied for the whole world to see, conceivably through live satellite television for 3 ½ days (v. 8-10).
  They will be supernaturally resurrected like how the Lord Jesus was resurrected. Their resurrection will be seen worldwide, again possibly through live satellite television (v.11).
  They will be taken up to heaven like how the Lord Jesus was taken up to heaven (Acts 1:9). This event, too, will be seen worldwide, conceivably yet again through live satellite television (v.12).

  During their tremendously powerful ministry in Israel, the Two Witnesses will need a physical place to stay. This House of the Prophets that the Lord has called me to establish will fill that need as well as serve several other important holy purposes for their end-time prophetic ministry. From here they will conduct their worldwide ministry. This will be their Command Center to coordinate their worldwide prophetic ministry. This House will also function as a gateway to the heavenly realm, a supernatural portal not opened to mortals but used by heavenly beings who will be ascending and descending through it with scrolls from the Council of the Prophets in heaven.

  During the 2011 Open Heavens Prophetic Conference in Jerusalem, the Lord gave me two very solemn messages concerning end-time events that are soon to happen in Israel. The Lord also spoke to me to establish a ministry base for Jesus Ministries in Jerusalem. The Lord then went on to tell me this: “You and your television network should be strategically positioned in Jerusalem for the Two Witnesses are going to appear very soon.”

  When I heard that word I was shaken to the core of my being. I then recalled that in 2010 the respected prophet Vincent Selvakumar, in a New Year service that was televised live on Angel TV, too prophesied about the soon appearing of the Two Witnesses to begin their ministry in Israel.

  Since real estate in Israel is very expensive, in my natural mind I thought of purchasing an older house outside of the city limit of Jerusalem. After the conference I went to see a few houses. But my spirit could not yoke with the few houses I was taken to see. When I sought the Lord about the property He wanted, He said: “When I entered into Jerusalem I rode on a donkey on which no man sat before (Mk 11:2). Likewise you must find a new house near to Jerusalem.”

  With the Lord’s counsel in mind, a dear friend recommended a certain house. As soon as I saw the house my spirit leaped within me. This is it! Though it was not a very old house before, a realtor had bought it, remodeled it, and transformed it into a brand new house for sale. As I walked around the house I saw the presence of Angels. They were being stationed in the house as if to safeguard it from being purchased by other prospective buyers. As I waited further on the Lord two very high ranking Angelic Beings appeared before me to confirm that this was the House to purchase, for the Lord has need of it.

  On the last day of the 2011 Open Heavens Prophetic Conference, the Lord had moved me to go public with this project, for He said, “I will move upon My people to give towards this project.” So I shared briefly about it. A few people were moved by the Lord and quickly came forward to give towards this project. The few believers who came from Mainland China were moved by God to give quite substantially for this project. I bowed my head and bent my knees towards the God of Abraham, Isaac and Jacob—the Lord God Yeshua—for fulfilling His word.

  We need US$1.3 million dollars to purchase this property. This amount includes the cost of the house, taxes, legal fee, additional fixtures, and other furnishings. We have received about US$900,000 to date. Amazing isn’t it? The Lord indeed moved His people to give. We need now to raise the remaining sum of US$400,000 by the end of May 2012!

  What is the urgency of this project? Saints, the kairos time of God has now come. On Rosh Hashanah September 28, 2011, the Lord God revealed that we have now entered into the final lap of the LAST DAYS, the season that the Bible calls THE FEAST OF THE TRUMPETS (Lev 23:24-25; Num 29:1-6). This season—the era of the prophets no less if we must properly describe it—will herald the soon coming of the Lord Jesus and the earnest preaching of the Gospel of the Kingdom (Matt 24:14). This is why at this kairos moment the Two Witnesses are going to make their appearance, in accordance to the fore-ordained divine plan and purpose of God.

  Will you come forward to have a part in the House of the Prophets for the Lord in Jerusalem? By sowing into this project you will have a righteous inheritance in the Lord.

  For all those who will generously and sacrificially give towards this project, I will send you as my gift a 2-DVD set containing the two end-time messages the Lord gave me concerning Jerusalem at the 2011 Open Heavens Prophetic Conference.

  You can send your donations to our respective offices found on our website. Please indicate clearly in your M.O.s, Checks, Demand Drafts, or Online Donation, that this donation is specifically for the House of the Prophets. Please also write very clearly your complete residential address with your contact number so that we can send you a tax-exempt receipt (USA and Canada only) and your gift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: